Horlama Doktora Gitme Sebebi Midir?

Horlama Doktora Gitme Sebebi Midir?

Uyku esnasında hava yolunun kısmen tıkanması nedeniyle horlama oluşabilir. Bu durum boğaz veya ağız içindeki yumuşak dokularda şişme veya kas dokularında gevşemeye bağlı olarak ortaya çıkar.

 

Nezle, grip gibi üst solunum yolunu tutan enfeksiyonlar, hamileliğe bağlı hormonal değişiklikler, alkol ve benzeri sedatif (sakinleştirici) etkisi olan maddelerin kullanımı kısa sürelerle horlamaya neden olabilir.

 

Diğer yandan, horlama düzenli bir hal aldıysa veya çok şiddetli ise mutlaka bir doktora başvurmak gereklidir çünkü uyku apnesi gibi çok daha ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

 

Uyku apnesi uyku sırasında solunumun kısa sürelerle durması veya durmaya yaklaşmasıdır. Bu durum tehlikelidir. Mutlaka nedeni araştırılmalı ve tedavi edilmelidir.

 

Ayrıca uyku apnesinin sadece yetişkinlerde değil çocuklarda da görülebildiğini belirtmekte fayda var. Burun ve boğaz bölgesindeki problemler ve aşırı kilo, çocuklarda da uyku apnesine neden olabilmektedir.

 

Uyku apnesi durumunda mutlaka bir uzmandan destek almak gereklidir. Yardım alınacak uzman, sorunun kaynağına göre değişiklik gösterebilse de, araştırma genellikle kulak-burun-boğaz biriminden başlamaktadır. Gerekli görülen durumlarda buradan başka kliniklere yönlendirme yapılabilmektedir.
 

 

#saglikcimnet #saglikcim #wholemedics #wholemedicscomtr #onlinesaglik #uykuapnesi #horlama #onlinehorlamatedavisi #cocuklardahorlama